Дейността на служба Военна полиция през 2017 г. съответства на ролята, мисиите и

...
Дейността на служба Военна полиция през 2017 г. съответства на ролята, мисиите и
Коментари Харесай

Служба "Военна полиция" отчете годишната си дейност

Дейността на служба " Военна полиция "  през 2017 година подхожда на ролята, задачите и дилемите на Въоръжените сили. Това сподели шефът на службата бригаден военачалник Борислав Сертов по време на годишния доклад за активността на работа " Военна полиция ", оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.
 
Бригаден военачалник Сертов е отбелязал, че предпочитана задача на работа " Военна полиция " през 2017 година е била разкриването и предотвратяването на терористична активност, ориентирана против Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска, войски и представители на Алианса, участващи в интернационалните военни мероприятия, провеждани на територията на страната.
 
През отчетния интервал не е получавана информация, свидетелстваща за пряка терористична опасност, ориентирана против формированията и обектите на Министерството на отбраната и Българската войска. Антитерористичната активност е реализирана в директно взаимоотношение със службите за сигурност и за публичен ред в страната, е отбелязал още началникът на работа " Военна полиция ".
 
По думите му се вижда спад в новообразуваните военни досъдебни производства, което свидетелства за нараснала успеваемост на провежданата от органите на службата превантивна активност, а откритите дейности по следствието оказват възпиращо влияние върху военнослужещи и цивилни чиновници, имащи планове да правят непозволени дейности или престъпления.
 
Заместник-министърът на защитата Анатолий Величков е връчил награди от името на министъра на защитата на военнослужещи от бранш " Издирване и задържане " към Регионална работа " Военна полиция " - София за реализирани резултати при осъществяване на задания по противопоставяне на тероризма, свързани с издирването на разположение, оповестено за общодържавно търсене.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР